Dracula Untold

15 yy'da Transilvanya toprakları III. Vlad ve eşi Mirena’nın yönetimi altındadır. Ülkelerini gitgide büyüyen Osmanlı tehdidine karşı ezdirmeden, barış içerisinde yaşatmak isterken beklenmedik bir tehdit ile karşılaşacaklardır. Zira Osmanlı İmparatoru Sultan II. Mehmed, Eflak’tan Vlad’ın oğlu Ingeras’ın da aralarında olduğu 1000 erkek çocuğun alınarak Osmanlı ordusunda asker olmalarını ister. Vlad hayati bir karar aşamasına gelir. Ya oğlunu ve halkını Sultan'a verecektir veya Türkleri yenmek için bir canavardan destek alarak, ruhunu şeytana satacaktır...



Broken Tooth dağında pazarlık yaptığı şeytan ona hiçbir insanoğlunda olmayan bir gücü bahşedecektir ama o günden sonra Vlad'ın insan kanına olan susuzluğu doymak bilmeyecektir...
Dracula, gerçek bir efsane olan "Vlad the Impaler"ın hikayesini odaklanarak Drakula'nın ve vampir mitolojisinin köklerine iniyor. Dracula'nın anlatılmamış hikayesine odaklanılan bu epik-aksiyon filminin yönetmenliğini Gary Shore gerçekleştirirken başrolde Luke Evans yer alıyor.

***spoiler içerir*****

DRACULA:UNTOLD

Dracula:Untold vampir mitolojisinin başlangıcına odaklanıyor.Dracula efsanesinin nasıl başladığına tarihteki bazı bilgileri baz alarak kendisine temel hazırlamış.
Evet Kazıklı Voyvoda yani 2.Vlad düşmanlarını özellikle de esir Osmanlı askerlerini kazığa çakarak  öldürmesiyle nam salmıştı.Bram Stoker 1897 yılında yazdığı Dracula adlı kitabında esin kanağı bizzat 2.Vlad'dır.
Tarihi bilgileri temel alıp sağlam bir film serisi başlatmayı amaçlamış sanırım Gary Shore.
Filmde bazı bilgiler saptırılsa da(Fatih'in Vlad tarafından öldürülmesi gibi:)) tarafsız bir gözle bakarsak,Türkler (sosyal medyada filmi izleyen bazı kişilerin söylediği gibi )Fatih'i kötüleyip,Vlad'ı yüceltmemiş bence.Tabi ki Hollywood ana akım sinemada iyi-kötü çatışmasından ekmek çıkar.Bir taraf kesin kötü diğer taraf kesin iyi olmak zorundadır.Ama Dracula Untold'da bunun sınırları biraz muğlak çizilmiş.Vlad binlerce kişiyi kazığa çakan bir kişi olarak pek de masum gösterilmiyor.
Filmde Fatih mutlak gücün vücut bulmuş hali sanki.İsmini duyan titriyor.Vlad halkını koruyamayacağını anlayınca bu güce karşı koymak,vampire olabilmek için mağaraya gidip adeta yalvarıyor Master Vampire'e:)Fatih'in savaş çadırına girmeden önce Vlad'ın askerlerinden birinin ovaya bakıp ''Birgün herkes Türk olacak'' sözü de bu korkuyu doğrular nitelikte:)

Efektler gayet iyiydi.Vlad'ın yarasaları toplayarak Fatih'e saldırdığı sahnelerdeki efektleri özellikle sevdim.Batman Begins'teki benzer bir sahne geldi aklıma,izleyenler bilir:)

Başta film hakkındaki yorumlardan önyargılı gittiğim ama memnun kaldığım,güzel bir filmdi.Tavsiye ederim..

Oyuncular

Luke Evans - III. Vlad
Sarah Gadon - Mirena
Dominic Cooper - II. Mehmed
Samantha Barks - Yek