Örümcek Adam 3 (Spider-Man 3)

Örümcek Adam 3 (Özgün adı: Spider-Man 3), 2007 Amerika Birleşik Devletleri yapımı bir sinema filmi. Örümcek Adam serisinin 3. filmidir. Amerika çizgi roman yapım şirketi Marvel tarafından yapılmıştır. Başrollerini Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Rosemary Harris ve J.K. Simmons paylaşmaktadır.

Ayrıca bu filme Örümcek Adam 2'de olmayan Topher Grace, Bryce Dallas Howard ve Thomas Haden Church de eklenmiştir. Film, 4 Mayıs 2007'de ABD'de, 23 Mayıs 2007'de Türkiye'de vizyona girmiştir.

Konu

Peter amcasının katilini bulur. Katil bir deney sonucu yanlışlıkla kum adama dönüşür. Onunla kanalisazyon da dövüşür, Peter onu yener. Peter Parker artık karanlık yanıyla yüzleşir. Artık karar vermek zorundadır. Ya aydınlık ya da karanlık. Karanlığı seçer ve bu yanlış bir seçimdir. Çünkü karanlık taraf onu kötü yapar. Gözü eğlenceden başka bir şey görmez.Gazetecilik işine Eddie diye birisi geçer, Peter işsizdir ve bu duruma çok sinirlenir. Sergide Eddie'yi rezil eder. Arkadaşı Harry babasını örümcek adam öldürdüğü için intikamını almaya artık hazırdır. Örümcek Adam ile dövüşür. Artık Harry yarım kalan işi bitirmeye çalışır bomba atar. Örümcek Adam bombayı geri fırlatır. Bomba patlar. Örümcek Adam karanlığı seçtiğini fark eder kilisenin çan kulesinde paraziti vücudundan atmaya çalışır. O sırada Eddie kilisede Peter Parker'in ölmesini diler. Eddie yukardan sesler geldiği için çıkar, tam o sırada çan sesi ile örümcek adam karanlığı aşağı atar ve Eddie artık kötüdür. Kum Adam ve Eddie intikam için bir inşaat yerinde Mary Jane'ni kaçırır ve tepeye bağlar. Örümcek adam onu kurtarır; ama bu bir tuzaktır. Örümcek adam ile ikisi dövüşür. Örümcek adam ağır darbeyi tam alacakken Harry gelir ve onu kurtarır. En sonunda örümcek adam sağ kalır. Harry'de ölür.