Sosyal Ağ The Social Network

İzleyipte etkilendiğim bir film arasında yer alıyor diyebilirim. ilk izlediğimde pek anlam veremedim ama sonlarına doğru "Mark Zuckerberg" yargılanma sürecini konu aldığını farkettim güzel bir film "The Facebook" kuruluşulun bu şekilde olduğunu bilmek ayrı bir duygu. "Jesse Eisenberg" oyunculuğunun gerektirdiği tüm becerileri iyi yapabilmesi filme ayrı bir hava katmış. "Justin Timberlake" ve "Andrew Garfield" da yer aldığı film de başarılı bir iş çıkartmışlar..

Film müzikleri

Ana madde: Sosyal Ağ (soundtrack)

1 Haziran 2010 tarihinde filmin müziklerini Nine Inch Nails'in lideri Trent Reznor ve uzun dönemli işbirlikçisi Atticus Ross'un yapacağı açıklanmıştır. Soundtrack 28 Eylül'de Null Corporation aracığıyla yayımlanmış ve albümden beş parçalık bir EP bedavaya indirilebilmiştir. Film her ne kadar The White Stripes'ın "Ball and Biscuit" adlı şarkısıyla başlayıp "The Beatles"'ın "Baby, You're a Rich Man" adlı şarkısıyla bitse de, bu iki şarkı da albümde bulunmamaktadır.

İkili bu filmdeki işleri ile 2011'de En İyi Müzik dalında Altın Küre Ödülü ve akabinde En İyi Film Müziği dalında Akademi Ödülü almıştır.


Soundtrack dışında film 18 şarkı bulundurmaktadır. Bu şarkıların bazıları soundtrack'te bulunmamaktadır. Bu şarkılar arasında The Beatles, Bob Marley, Super Furry Animals, 10cc, Gluecifer, Dead Kennedys ve The White Stripes parçaları da bulunmaktadır.