300: Bir İmparatorluğun Yükselişi

300: Bir İmparatorluğun Yükselişi, (özgün ad: 300: Rise of an Empire) 2006 yapımı 300 Spartalı'nın devamı niteliğinde olan, 2014 ABD yapımı, aksiyondrama ve fantastik filmidir. Filmin yönetmenliğini Noam Murro, yapımcılığı ve senaristliği Zack Snyderüstlenmiştir.
Filmin adı önce 300 The Battle of Artemisia olarak belirlenmiş, ancak daha sonra 300 The Rise of an Empire olarak değiştirildi.

Konu

Film, Persler ile Atinalılar'ın karşı karşıya geldiği Artemis Savaşı'na sahne olacak.Yeni filmin kahramanları ise Pers Kralı Xerxes ile Atinalı savaşçı Themistocles. Filmin yönetmenliğini Noam Murro yapıyor. Başrollerini ise Sullivan StapletonRodrigo Santoro ve Eva Green paylaşıyor.Frank Miller'ın grafik romanı Xerxes'ten uyarlanan 300'ün bu yeni filminde mücadele karadan denize taşınıyor.Kral Leonidas ve koruması Thermopylae'nin dar kanyonlarında büyük bir Pers ordusunu uzaklaştırmayı başarmış, aynı zamanda general Themistocles de Persleri püskürtmek için askerlerini bir araya toplamaya çalışmaktadır.Xerxes, Yunan başkenti Atina'yı ele geçirir.Kanlı bir savaşa giren Themistocles bu arada çok özel bir düşmanla karşı karşıyadır: Artemisia. Artemisia, acımasız ve entrikacı bir Pers ordusu lideridir.Yunanlılara olan öfkesi onu daha bile tehlikeli hale getirmektedir.Themistocles'in bu savaşı kazanmak için eski rakipleriyle bir araya gelmek zorunda kalmaktadır.O rakipler de Spartalı savaşçılardan başkaları değildir.